Ceremonia de învestire a Maiei Sandu se va desfășura fără Igor Dodon și fracțiunea PSRM
Full Article 2 minutes read

Ceremonia de învestire a Maiei Sandu se va desfășura fără Igor Dodon și fracțiunea PSRM

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, şi fracţiunea Partidului Socialiştilor din Moldova (PSRM) nu vor participa la ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de președintă a țării. Declarația a fost făcută în cadrul unei ediţii speciale de la Moldova 1. Igor Dodon a precizat că o va aştepta pe Maia Sandu la preşedinţie.

„Eu nu voi participa la şedinţa de ianugurare a preşedintelui nou-ales, pentru că este o procedură protocolară, unde preşedintele care pleacă nu are niciun rol, doar stă în sală. În schimb, ceea ce sunt obligat este a doua parte, ţine de aşa numita transmitere a puterii. Eu o să o aştept în palatul prezidenţial cu un buchet de flori, o să o felicit, o să desfăşurăm toată procedura civilizat şi o să fiu la dispoziţia ei de câte ori are nevoie. Eu, de exemplu, pe parcursul mandatului am avut discuţii cu mai mulţi preşedinţi. Cu Lucinschi şi Snegur chiar am discutat şi m-am consultat pe multe chestii importante”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a precizat că la ceremonia festivă de depunere a jurământului va participa doar preşedinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, care este obligată de lege să facă acest lucru.

***

Ceremonia de învestitură a preşedintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, va începe pe 24 decembrie, la ora 11:00, la Palatul Republicii. Conform programului, la ora 12:00 va avea loc o depunere de flori la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt, iar la 12:15 – transmiterea puterii de către Igor Dodon noii preşedinte, Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: