Cererea privind anularea rezilierii contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău, respinsă de judecători
Full Article 2 minutes read

Cererea privind anularea rezilierii contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău, respinsă de judecători

Instanța de judecată a respins cererea S.C. „Avia-Invest” S.R.L. împotriva Agenției Proprietății Publice (APP) privind anularea rezoluțiunii contractului de concesiune a activelor ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău”. O decizie în acest sens a fost luată marți, 21 februarie, de către Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

Potrivit Hotărârii, acţiunea în contencios administrativ a reclamantului S.C. „Avia-Invest” SRL împotriva Agenției Proprietății Publice (APP) privind anularea actului administrativ individual defavorabil din 08 iulie 2020 și a deciziei adoptate în procedura prealabilă din 17 iulie 2020, a fost respinsă ca fiind neîntemeiată.

Amintim că, pe 8 iulie 2020, Agenția Proprietății Publice a înaintat SRL „Avia Invest” o notificare, prin care a anunțat despre rezoluțiunea contractului de concesiune a activelor ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău”. Potrivit reprezentanților instituției, compania concesionară nu și-a îndeplinit obligațiunile prevăzute în contract, acumulînd restanțe la capitolul investiții în jur de 66,2 mln euro și nu a executat obligația contractuală privind constituirea unei noi garanții de bună execuție în valoare de 1 mln euro.

De cealaltă parte Avia Invest, care s-a plâns în arbitraj international, a acuzat guvernul Republicii Moldova de presiuni asupra investitorului privat și a solicitat suma de 885 mln de euro.

Ulterior, SRL „Avia Invest” a venit cu o cerere prealabilă de anulare a notificării de rezoluțiune, cerere respinsă integral de către Agenția Proprietății Publice. Drept urmare, compania a depus o cerere de chemare în judecată în instanța de contencios administrativ.

Hotărârea instanței în acest sens nu este definitivă, SRL „Avia Invest” având dreptul de a o contesta în Curtea de Apel Chișinău.

Contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău a fost semnat pe data de 30 august 2013.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: