Agenția Proprietății Publice a reziliat contractul cu Avia Invest și solicită restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău
Full Article 2 minutes read

Agenția Proprietății Publice a reziliat contractul cu Avia Invest și solicită restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău

Agenția Proprietății Publice (APP) a reziliat contractul cu investitorul Aeroportului Internațional Chișinău. Despre acest lucru se anunță într-un comunicat al instituției.

„Pentru neexecutarea obligațiunilor contractuale, la data de 8 iulie 2020, Agenția Proprietății Publice a rezoluționat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent nr. 4/03, încheiat cu SRL „Avia Invest”, iar drept efect a solicitat de la SRL „Avia Invest” restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău”, a anunțat APP.

APP argumentează decizia prin faptul că Avia Invest „nu a executat obligațiile contractuale de edificare a obiectivelor concesionale stabilite în programul investițional atât pentru etapa I investițională cât și pentru etapa II, acumulând restanțe la capitolul investiții în jur de 66.2 mln. de euro”.

De asemenea, „pentru etapa a II-a de implementare a concesiunii, garanția de bună execuție a contractului de concesiune a expirat la 31.12.2019, iar SRL „Avia Invest” nu a executat obligația contractuală privind constituirea unei noi garanții de bună execuție în valoare de 1 000 000 de euro”.

Instituția mai notează că la data de 14 aprilie a expediat o notificarea preliminară și a solicitat companiei Avia Invest executarea obligaţiilor contractuale. APP declară că acesta nu s-a conformat solicitării.

Reprezentanții companiei Avia Invest au venit cu o reacție oficială la acest subiect. Aceștia dezmint informațiile cu privire la rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Amintim că contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău a fost semnat pe data de 30 august 2013.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: