Certificatul COVID-19 eliberat în Moldova a testat cu succes. Comisia Europeană urmează să aprobe echivalarea cu cel european
Full Article 2 minutes read

Certificatul COVID-19 eliberat în Moldova a testat cu succes. Comisia Europeană urmează să aprobe echivalarea cu cel european

Certificatul digital eliberat de autoritățile din R. Moldova a fost testat cu succes și în curând ar putea fi echivalat cu cele din spațiul Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de către ministrul Sănătății Ala Nemerenco, în cadrul conferinței de presă din 27 octombrie.

„Această noutate ne-a venit chiar ieri la Ministerul Sănătății de la reprezentanții Comisiei Europene. Acum trebuie doar să așteptăm decizia și acest certificat care va fi echivalent al oricărui alt certificat eliberat în țările din UE”, a menționat Ala Nemerenco.

Din 15 octombrie, cetățenii vaccinați în Republica Moldova descărca online Certificatul COVID-19, care include: certificatul de vaccinare, certificatul de testare și certificatul de recuperare. Pentru a obține documentele, trebuie să accesați pagina certificate-covid.gov.md.

Certificatul digital COVID-19 facilitează libera circulație la nivel național și internațional, în condiții de siguranță, pe perioada pandemiei COVID-19. Documentul va putea fi descărcat gratuit și va fi disponibil în limbile română/engleză. Acesta reprezintă o dovadă oficială că persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19, s-a testat și are un rezultat negativ sau a avut COVID-19 și s-a vindecat.

Totodată, la prezentarea Certificatului COVID, cetățenii vor trebui să demonstreze deținerea unui act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a acestuia.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: