Cetățeni ai Ucrainei, născuți la Chișinău. Timp de un an, medicii moldoveni au monitorizat aproape 600 de refugiate gravide
Full Article 1 minutes read

Cetățeni ai Ucrainei, născuți la Chișinău. Timp de un an, medicii moldoveni au monitorizat aproape 600 de refugiate gravide

De la declanșarea războiului din Ucraina, 56 de copii ucraineni s-au născut în spitalele municipale din Chișinău. De asemenea, scrie IPN, 582 de refugiate gravide au fost monitorizate de medici.

De la 24 februarie 2022, peste 100 de gravide s-au aflat la tratament în condiții de staționar în spitalele din municipiul Chișinău, inclusiv fiind înregistrate 56 de nașteri.

„Fiecare gravidă refugiată, ajunsă în spitalele municipale, are propria poveste de viață. Fugind din calea războiului și ajunse la Chișinău, ele au nevoie de asistență medicală, monitorizare permanentă și consiliere psihologică”, a spus viceprimarul municipiului Chișinău Angela Cutasevici.

Viceprimarul a spus că în aproape un an de război, în maternitățile municipale s-au născut 56 de copii ucraineni.

„Aceștia au parte absolut gratuit de aceleași servicii medicale ca și copiii din Republica Moldova. Fiind vorba de examenele profilactice, inclusiv monitorizarea dezvoltării copilului, vaccinarea, servicii de asistență medicală primară, specializată de ambulatoriu și spitalicească”, a menționat Cutasevici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: