„Cetățenii își pot continua deplăsările în mod obișnuit”. PAS susține că centrul capitalei nu va fi închis din cauza învestirii președintei
Full Article 2 minutes read

„Cetățenii își pot continua deplăsările în mod obișnuit”. PAS susține că centrul capitalei nu va fi închis din cauza învestirii președintei

Secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Andrei Spînu susține că centrul Chișinăului va rămâne „zonă liberă” pe 24 decembrie, ziua în care Maia Sandu va fi învestită în funcția de președintă a țării. Anterior, poliția a anunțat că mai multe străzi centrale vor fi închise pentru traficul rutier.

„Cu ocazia inaugurării Președintelui ales, Maia Sandu, centrul Chișinăului va fi zonă liberă și cetățenii își pot continua deplăsările în mod obișnuit. Instituțiile de stat trebuie să se obișnuiască cu faptul că sunt președinți care merg pe jos, care se salută cu oamenii sau care refuză să blocheze tot orașul, doar ca ei să meargă liber. De mâine aceste lucruri se vor schimba – Președinta Maia Sandu va fi un altfel de președinte, al oamenilor și printre oameni, iar instituțiile publice vor trebui să aibă același comportament – de respect și considerație față de cetățeni”, a scris secretarul PAS pe pagina sa de Facebook.

Precizare: mâine, cu ocazia inaugurării Președintelui ales, Maia Sandu, centrul Chișinăului va fi zonă liberă și…

Publicată de Andrei Spînu pe Miercuri, 23 decembrie 2020

 

Postarea sa a provocat comentarii critice. Unii internauți au atras atenția că paza președintelui este un aspect important, iar alții au menționat că Serviciul Protecție de Stat (SPPS) are propriul regulament.

***

Pe 23 decembrie, Inspectoratul General al Poliției a anunțat că, din cauza ceremoniei de învestire în funcție a noii președinte a țării, mai multe străzi din centrul Chișinăului vor fi închise timp de trei ore – de la 10:00 la 13:00.

În context, reprezentanții Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) au anunțat că nu vor participa la protestul planificat în centrul capitalei pentru 24 decembrie.

Grupul de agricultori care protestează de câteva săptămâni în Chișinău nu a precizat dacă va renunța la demonstrație.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: