facebook.com/usmf.md

Cetățenii se pot vaccina și cu serul Pfizer la maratonul universitar de imunizare împotriva COVID-19

Cetățenii Republicii Moldova se pot vaccina cu serul Pfizer-BioNTech la maratonul de imunizare „De la student la student”, începând de sâmbătă, 22 mai, ora 8:00.

Imunizarea cu Pfizer-BioNTech se desfășoară la punctul de vaccinare anti-COVID-19 deschis în incinta Complexului Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25), unde sunt 6 fluxuri de imunizare.

Imunizarea cu vaccinul Sinopharm și AstraZeneca se desfășoară în incinta Blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (str. Nicolae Testemițanu, 27).

În primele 4 ore de la lansarea maratonului, au fost vaccinate 530 de persoane, dintre care 416 cu AstraZeneca și 116 cu Sinopharm. Primii care s-au imunizat au fost studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, ai Universității Tehnice a Moldovei și ai Universității de Stat din Moldova.

În acest sens, USMF „Nicolae Testemițanu” face apel către întreaga populație să participe la acest maraton și să se imunizeze cu unul dintre vaccinurile Sinopharm, AstraZeneca sau Pfizer. Vaccinarea se realizează fără programare, în regim non-stop – 24/24, în baza buletinului de identitate.

USMF „Nicolae Testemițanu” va asigura și rapelul (a doua doză): în perioada 11-13 iunie – cu vaccinurile Sinopharm și Pfizer-BioNTech, și în perioada 16-18 iulie – cu AstraZeneca.

Precizăm că maratonul de imunizare împotriva COVID-19 a fost lansat vineri, 21 mai, la ora 15:00 și se va desfășura până duminică, 23 mai, ora 21:00.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: