Cetățenii se pot vaccina și cu serul Pfizer la maratonul universitar de imunizare împotriva COVID-19
Full Article 2 minutes read

Cetățenii se pot vaccina și cu serul Pfizer la maratonul universitar de imunizare împotriva COVID-19

Cetățenii Republicii Moldova se pot vaccina cu serul Pfizer-BioNTech la maratonul de imunizare „De la student la student”, începând de sâmbătă, 22 mai, ora 8:00.

Imunizarea cu Pfizer-BioNTech se desfășoară la punctul de vaccinare anti-COVID-19 deschis în incinta Complexului Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25), unde sunt 6 fluxuri de imunizare.

Imunizarea cu vaccinul Sinopharm și AstraZeneca se desfășoară în incinta Blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (str. Nicolae Testemițanu, 27).

În primele 4 ore de la lansarea maratonului, au fost vaccinate 530 de persoane, dintre care 416 cu AstraZeneca și 116 cu Sinopharm. Primii care s-au imunizat au fost studenții Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, ai Universității Tehnice a Moldovei și ai Universității de Stat din Moldova.

În acest sens, USMF „Nicolae Testemițanu” face apel către întreaga populație să participe la acest maraton și să se imunizeze cu unul dintre vaccinurile Sinopharm, AstraZeneca sau Pfizer. Vaccinarea se realizează fără programare, în regim non-stop – 24/24, în baza buletinului de identitate.

USMF „Nicolae Testemițanu” va asigura și rapelul (a doua doză): în perioada 11-13 iunie – cu vaccinurile Sinopharm și Pfizer-BioNTech, și în perioada 16-18 iulie – cu AstraZeneca.

Precizăm că maratonul de imunizare împotriva COVID-19 a fost lansat vineri, 21 mai, la ora 15:00 și se va desfășura până duminică, 23 mai, ora 21:00.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: