Cetățenii străini care se întorc în țara de origine sau de reședință vor putea tranzita teritoriul Republicii Moldova
Full Article 1 minutes read

Cetățenii străini care se întorc în țara de origine sau de reședință vor putea tranzita teritoriul Republicii Moldova

Autoritățile din Republica Moldova vor permite tranzitarea teritoriului său, prin punctele de trecere Giurgiulești – Galați și Giurgiulești – Reni a cetățenilor străini care se întorc în țara de origine sau de reședință, a membrilor misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, acreditate în țara de destinație, precum și membrilor de familie ai acestora. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale.

„Tranzitarea va fi autorizată de angajații Poliției de Frontieră doar după obținerea confirmării din partea autorității locale de frontieră a statului vecin privind acceptarea persoanelor nominalizate pe teritoriul statului său. Poliția de Frontieră va asigura însoțirea mijloacelor de transport ale persoanelor în tranzit de la punctul de intrare până la punctul de ieșire”, a scris premierul Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că din data de 17 martie, ora 00:00, a fost sistat traficul aerian prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție intrare sau ieșire din Republica Moldova. De asemenea, la frontiera cu România și Ucraina au fost închise mai multe puncte de trecere.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: