Chicu, despre redeschiderea școlilor și a grădinițelor: „Admitem că nu toate vor obține permisiunea de a se deschide”
Full Article 2 minutes read

Chicu, despre redeschiderea școlilor și a grădinițelor: „Admitem că nu toate vor obține permisiunea de a se deschide”

Premierul Ion Chicu a menționat că săptămâna trecută s-au înregistrat un număr record de cazuri noi de infectări cu COVID-19. În acest context, ar putea fi reintroduse anumite restricții. La fel, șeful executivului a precizat că, din 1 septembrie, se vor redeschide doar instituțiile de învățământ care au aplicat recomandările specialiștilor, în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus.

„Săptămâna trecută am avut o creștere semnificativă a numărului de cazuri  Este săptămâna cu cele mai mare creșteri de la începutul pandemiei. Explicația este nerespectarea cvasitotală a regulilelor de către toți. Dacă vom continua așa, numărul de cazuri va crește și mai departe, ceea ce ne va impune să revenim cu restricții”, a declarat premierul Ion Chicu după ședința conducerii de vârf a țării din 24 august.

Premierul a amintit că, săptămâna trecută, s-a luat decizia de a permite instituțiilor preșcolare și școlare de a relua procesul de învățământ de la 1 septembrie. Ion Chicu a subliniat, însă, că este posibil că nu toate instituțiile de învățîmânt să se redeschidă.

„Sperăm că vor fi pregătite de a primi copiii cu maximă atenție și respectarea acestor reguli. Se vor deschide doar acele instituții care vor reuși să se pregătească. Timp de o lună și jumătate s-a muncit și sperăm că multe instituții vor fi gata, totodată, admintem că nu toate vor fi gata și vor obține permisiunea de a se redeschide”, a menționat Chicu.

În același context, prim-ministrul țării a menționat că Ziua Independenței și Ziua Limbii, marcate tradițional la sfârșitul lunii august, vor fi sărbătorite fără fast în acest an.

„Va trebui în acest an să le desfășurăm într-un format foarte, foarte restrâns, cu respectarea regulilor sanitar-epidemiologice”, a anunțat Ion Chicu.

Precizăm că, potrivit celui mai recent bilanț publicat de Ministerul Sănătății, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate aproape 33 500 de cazuri de COVID-19. Dintre persoanele infectate, 940 au murit.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: