Chicu: Încă 10 zile de odihnă pentru angajații din instituțiile publice. Elevii vor continua procesul de învățământ la distanță
Full Article 2 minutes read

Chicu: Încă 10 zile de odihnă pentru angajații din instituțiile publice. Elevii vor continua procesul de învățământ la distanță

Perioada 7 aprilie – 17 aprilie este declarată de odihnă pentru angajații din instituțiile publice. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Situații Excepționale din 6 aprilie. Perioada ar putea fi extinsă până pe 28 aprilie, în funcție de evoluția situației epidemiologice. Zilele vor fi recuperate după ridicarea stării de urgență.

„Probabil că vom reveni la regimul de muncă de 6 zile, după ridicarea stării de urgență, pentru a recupera zilele acestea și pierderile pe care le are țara”, a menționat Chicu.

Premierul a mai spus că salariul pentru perioada respectivă va fi păstrată. Totodată, conducătorii instituțiilor vor putea chema la serviciu un număr limitat de angajați fără de care activitatea acestora nu se va putea desfășura.

Premierul Ion Chicu a precizat că elevii vor continua procesul de învățământ la distanță.

„Excepție vor face instituțiile medico-sanitare, autoritățile administrative din domeniul apărării naționale, a ordinii publice și securității, instituțiile de învățământ de toate nivelurile. Pentru perioada următoare, instituțiile de învățământ vor asigura procesul educațional la distanță”, a explicat șeful guvernului.

Șeful executivului a menționat că decizia a fost luată la propunerea Ministerului Sănătății, dar și a Organizației Mondiale a Sănătății.

Amintim că până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 864 de cazuri de COVID-19. Numărul de decese a urcat la 17, după ce încă două persoane au decedat în ultimele ore: o femeie de 81 de ani și un bărbat de 78 de ani.

Ministrul Sănătății a precizat că 78 de persoane sunt în stare gravă, iar 10 sunt intubate.

De asemenea, printre cei infectați sunt și 240 de lucrători medicali: asistenți medicali – 82,  personal  medical auxiliar – 71,  medici -65,  felceri – 18,  farmaciști – 3, paramedici – 1.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: