UPDATE Chișinău: o persoană infectată cu COVID-19 și gripă a decedat
Full Article 2 minutes read

UPDATE Chișinău: o persoană infectată cu COVID-19 și gripă a decedat

Un adult din capitală a decedat din cauza virusului de Flurona, adică era infectat concomitent cu gripă de tip A și Covid-19. Datele au fost prezentate de șeful Direcției asistență medicălă și asitență socială Boris Gîlcă, în cadrul ședinței primăriei din 23 ianuarie. Acesta a precizat că, pe parcursul săptămânii trecute, în municipiu au fost înregistrate 141 de cazuri de gripă, dintre care 88 la copii.

„Suntem îngrijorați de cazurile de gripă”, a menționat Boris Gîlcă.

UPDATE (12:30) Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a ANSP Olesea Croitor a precizat că pacientul despre care a vorbit Boris Gîlcă a fost inclus în bilanțul publicat săptămâna trecută. Este vorba despre un bărbat de 52 de ani.

Totodată, au fost înregistrate 4.381 de cazuri de infecții respiratorii acute. Șeful Direcției sănătate a remarcat că acestea sunt în descreștere, săptămâna anterioară depistându-se 5272 de cazuri.

Din totalul de cazuri de infecții respiratorii cele mai afectate au fost persoanele adulte (peste 50%), comparativ cu săptămâna precedentă când cei mai afectați au fost copii.

Amintim că în sezonul 2022-2023 pe teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate patru decese provocate de gripă. Unul dintre acestea a fost catalogat ca fiind Flurona.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: