UPDATE Chișinău: o persoană infectată cu COVID-19 și gripă a decedat
Full Article 2 minutes read

UPDATE Chișinău: o persoană infectată cu COVID-19 și gripă a decedat

Un adult din capitală a decedat din cauza virusului de Flurona, adică era infectat concomitent cu gripă de tip A și Covid-19. Datele au fost prezentate de șeful Direcției asistență medicălă și asitență socială Boris Gîlcă, în cadrul ședinței primăriei din 23 ianuarie. Acesta a precizat că, pe parcursul săptămânii trecute, în municipiu au fost înregistrate 141 de cazuri de gripă, dintre care 88 la copii.

„Suntem îngrijorați de cazurile de gripă”, a menționat Boris Gîlcă.

UPDATE (12:30) Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a ANSP Olesea Croitor a precizat că pacientul despre care a vorbit Boris Gîlcă a fost inclus în bilanțul publicat săptămâna trecută. Este vorba despre un bărbat de 52 de ani.

Totodată, au fost înregistrate 4.381 de cazuri de infecții respiratorii acute. Șeful Direcției sănătate a remarcat că acestea sunt în descreștere, săptămâna anterioară depistându-se 5272 de cazuri.

Din totalul de cazuri de infecții respiratorii cele mai afectate au fost persoanele adulte (peste 50%), comparativ cu săptămâna precedentă când cei mai afectați au fost copii.

Amintim că în sezonul 2022-2023 pe teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate patru decese provocate de gripă. Unul dintre acestea a fost catalogat ca fiind Flurona.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: