Chișinău: un bărbat și un copil, mușcați de un maidanez. Ce se va întâmpla cu animalul
Full Article 2 minutes read

Chișinău: un bărbat și un copil, mușcați de un maidanez. Ce se va întâmpla cu animalul

Un bărbat și un copil au fost atacați de un câine maidanez. S-a întâmplat, pe 8 aprilie, în sectorul Botanica din capitală. Cei doi au fost mușcați și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Precizările au fost făcute de întreprinderea municipală „Supravegherea și protecția animalelor”. Aceasta a fost alertată cu privire la caz de administrația Grădiniței nr. 142 din sectorul Botanica. Potrivit întreprinderii, câinele a fost plasat în carantină, urmează a fi vaccinat, ulterior va trece printr-un proces de socializare cu ajutorul unui specialist în chinologie. Dacă comportamentul acestuia nu se va schimba, câinele va fi dus la Azilul Municipal de Animale. 

Întreprinderea municipală „Supravegherea și protecția animalelor” din cadrul Primăriei Chișinău a raportat că i-a fost solicitată intervenția „în vederea capturării unui câine maidanez”. Cel din urmă ar fi manifestat un comportament agresiv și a atacat un bărbat și un copil. Intervenția întreprinderii a fost solicitată, pe 8 aprilie, de administrația Grădiniței nr. 142 din sectorul Botanica.

Potrivit întreprinderii, bărbatul și copilul au fost mușcați de câine și au suferit mai multe leziuni. Totodată au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Echipele de intervenție în regim de urgență s-au deplasat la fața locului și au capturat câinele maidanez, care în temeiul pct.11.7 al Regulamentului privind întreținerea animalelor cu și fără stăpân în mun. Chișinău, este plasat în carantină pentru o perioadă de 14 zile în Centrul pentru deținere temporară, unde urmează să fie cipat, sterilizat, vaccinat. Ulterior, câinele va trece printr-un proces de socializare cu ajutorul unui specialist în chinologie, iar în cazul în care comportamentul acestuia nu se va schimba acesta urmează să fie plasat în cadrul Azilului Municipal de Animale”, au precizat reprezentanții întreprinderii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: