Chișinăul a comentat declarația Kievului despre „planul de reîntoarcere a Transnistriei în termen de 7 ani”
Full Article 2 minutes read

Chișinăul a comentat declarația Kievului despre „planul de reîntoarcere a Transnistriei în termen de 7 ani”

Biroul politici de reintegrare reacționează la declarațiile oficialului ucrainean Alexei Danilov. Cel din urmă a spus că Moldova a elaborat un plan care prevede reîntoarcerea Transnistriei în decursul a 7 ani. Reprezentanții Chișinăului au spus, pentru NM, că prioritățile în domeniul politicilor de reintegrare a țării sunt reflectate în programul și în planul de acțiuni al Guvernului, iar „soluția finală poate fi atinsă exclusiv pe cale pașnică, cu respectarea suveranității şi integrității teritoriale a Republicii Moldova”. 

Biroul a declarat că „prioritățile în domeniul politicilor de reintegrare a țării sunt reflectate în programul și în planul de acțiuni al Guvernului, iar parametrii de reglementare a conflictului transnistrean sunt prevăzuți în prevederile Legii nr.173/2005 și în Constituția Republicii Moldova”.

„Soluția finală și atotcuprinzătoare poate fi atinsă exclusiv pe cale pașnică, politică, la masa de dialog, cu respectarea suveranității şi integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul frontierelor de la 1 ianuarie 1990, recunoscute la nivel internațional”, au menționat reprezentanții Biroului politici de reintegrare pentru NM.

Amintim că secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei Alexei Danilov a declarat că autoritățile de la Chișinău au elaborat un plan prin care se urmărește reintegrarea regiunii transnistrene în decursul a 7 ani. „Trebuie să decizi asta o dată, iar când ei transformă asta într-o situație de proces politic, că alegătorii sunt acolo, este o greșeală imensă”, a adăugat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: