Chișinăul acuză Tiraspolul de obstrucționarea procesului electoral din 20 octombrie. Precizările Biroului de reintegrare
Full Article 2 minutes read

Chișinăul acuză Tiraspolul de obstrucționarea procesului electoral din 20 octombrie. Precizările Biroului de reintegrare

Biroul Politici de Reintegrare a venit astăzi cu precizări în urma comentariilor reprezentantului politic de la Tiraspol referitoare la organizarea referendumului și alegerilor prezidențiale programate pentru 20 octombrie. Potrivit autorităților de la Chișinău, toți cetățenii Republicii Moldova, inclusiv cei din regiunea transnistreană, sunt așteptați la scrutinul electoral, însă secțiile de votare vor fi deschise doar în localități aflate sub controlul autorităților constituționale.

Biroul a explicat că deschiderea secțiilor de votare în teritoriul necontrolat de autorități este exclusă din cauza lipsei garanțiilor privind siguranța procesului și a riscului de interferențe externe, fapt care ar putea compromite rezultatul votului.

În ultimele săptămâni, Tiraspolul a impus noi obstacole, împiedicând accesul partidelor politice, jurnaliștilor și oamenilor de cultură din dreapta Nistrului, cu scopul de a limita interacțiunea cu cetățenii din regiunea transnistreană, se mai precizează în comunicat.

Mai mult, structurile de forță neconstituționale din regiune ar efectua verificări stricte asupra transportului care circulă spre Bender și Stânga Nistrului pentru a preveni difuzarea materialelor electorale.

Chișinăul a subliniat că solicitarea sa de a permite accesul urnelor mobile în regiune nu a fost acceptată de Tiraspol. În acest context, autoritățile de la Chișinău cataloghează declarațiile recente ale reprezentanților din Transnistria drept manipulative și atribuie această atitudine unor interese externe.

Guvernul de la Chișinău a cerut Tiraspolului să înceteze orice formă de obstrucționare a alegerilor și referendumului din 20 octombrie, avertizând asupra oricărei încercări de implicare în procesul electoral, direct sau indirect.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: