„Chișinăul blochează activitatea economică a Transnistriei”. Tiraspolul se plânge de presiuni din partea Chișinăului
Full Article 2 minutes read

„Chișinăul blochează activitatea economică a Transnistriei”. Tiraspolul se plânge de presiuni din partea Chișinăului

Așa numitul Ministerul de Externe al Transnistriei a anunțat că Moldova încearcă să blocheze activitatea economică externă a Transnistriei. Potrivit ministerului, problema este în reținerea ilegală de bunuri și revocarea licențelor de la companiile din Transnistriei.

Potrivit informațiilor Ministerului nerecunoscut al Afacerilor Externe al Transnistriei, mai multe companii au contactat ministerul și au anunțat despre reținerea ilegală de bunuri la punctul de control Kuciurgan și pe teritoriul Moldovei. Mai mult, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, „licențele unor agenți economici din regiune au fost revocate fără avertismente și explicații”.

În acest sens, MAE din Transnistria a făcut apel la mediatori internaționali în procesul de negociere și a solicitat Moldovei să înceteze exercitarea presiunii asupra întreprinderilor din Transnistria: „Transnistria consideră inacceptabilă crearea unor bariere administrativ-birocratice și de altă natură în calea importului de bunuri în Transnistria, despre care a informat partea moldovenească la nivel politic și diplomatic oficial. Participanți internaționali la procesul de negociere”, – se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Ministerul de Externe a mai spus că Chișinăul blochează activitatea economică a Transnistriei „din motive oportuniste și motivate politic” și „încălcând acordurile din procesul de negociere și regimul de import care s-a dezvoltat de-a lungul mai multor ani”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: