Chișinăul nu recunoaște pretinsele alegeri prezidențiale din regiunea Abhazia
Full Article 1 minutes read

Chișinăul nu recunoaște pretinsele alegeri prezidențiale din regiunea Abhazia

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAIE) nu recunoaște așa-zisele „alegeri prezidențiale” care au avut loc, în data de 22 martie, în regiunea Abhazia a Georgiei.

Într-un comunicat publicat luni, 23 martie, MAEIE menționează că „aceste pseudo-alegeri, desfășurate în mod ilegal pe teritoriul unui stat suveran, sunt ab initio nule și neavenite, având în vedere că vin în contradicție flagrantă cu normele și principiile fundamentale ale dreptului internațional consfințite în Carta ONU și Actul final de la Helsinki”.

În legătură cu aceasta, MAEIE face apel către actorii internaționali vizați să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura respectarea cu strictețe a prevederilor Acordului de încetare a focului din 12 august 2008. În particular privind pacea, securitatea și respectarea drepturilor omului, inclusiv prin asigurarea accesului nestingherit al Misiunii UE de monitorizare a situației în regiunile Georgiei – Abhazia și Țhinvali, Osetia de Sud.

MAEIE menționează că poziția principială a Republicii Moldova este de a sprijini în continuare eforturile întreprinse în vederea reglementării politico-diplomatice a conflictului în jurul celor două regiuni georgiene cu respectarea suveranității, integrității teritoriale și a frontierelor Georgiei recunoscute pe plan internațional.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: