Ciclon-bombă în SUA. Temperaturile vor scădea până la -45 de grade Celsius
Full Article 3 minutes read

Ciclon-bombă în SUA. Temperaturile vor scădea până la -45 de grade Celsius

Iarnă cu probleme în Statele Unite. O puternică furtună de zăpadă afectează deja peste 100 de milioane de americani, scrie Știrileprotv.

Mulți sunt blocați pe aeroporturi după ce avioanele cu care trebuiau să decoleze au rămas la sol. Iar pentru acest sfârșit de săptămână, meteorologii americani au anunțat temperaturi de până la minus 45 de grade Celsius, anticipând „cel mai friguros Crăciun din ultimii 40 de ani”.

Furtuna de zăpadă, însoțită de viscol și polei, a pus în alertă peste 150 de milioane de americani, adică aproape jumătate din populația Statelor Unite.

„Nu va fi o simplă zi cu zăpadă, ca în copilărie. Este periclos și amenințător. Aceasta este o alertă meteo foarte serioasă, așa că încurajez pe toată lumea să țină cont de avertismentele locale”, a declarat președintele SUA, Joe Biden.

Se așteaptă să se dezvolte un fenomen meteorologic cunoscut sub numele de „ciclon bombă” – presiunea atmosferică scade foarte repede, va intensifica vânturile și va crea condiții de viscol.

Va ninge abundent din sudul țării până la granița cu Mexic. Guvernatorii din Kentucky, Carolina de Nord, Virginia de Vest, Georgia și Oklahoma au decretat stare de urgență, în timp ce în Wisconsin a fost emisă o „urgență energetică”.

Chiar și cei obișnuiți cu frigul resimt suflul arctic.

„E foarte frig, dar când sunt minus 20 de grade Celsius se simte și mai rău.”

În plus, poleiul face și mai periculoasă circulația pe șosele. S-au înregistrat deja numeroase accidente rutiere.

Pe măsură ce furtuna de zăpadă se intensifică, pe marile aeroporturi din Statele Unite au fost anulate mii de zboruri.

Drumurile de-a lungul graniței dintre dintre statele Colorado și Wyoming au fost închise din cauza vizibilității aproape zero.

„E important ca oamenii să aibă diferite unelte în mașini, kituri deja pregătite pentru a fi folosite dacă rămân blocați pe undeva”, a spus Managementul urgențelor din Uintah, Josh Rasnake.

În Chicago, s-au anunțat rafale de peste 80 km/h și ninsori abundente.

„Una dintre temerile majore care apar pe o vreme ca aceasta este legată de starea drumurilor. Acest depozit sub forma unei cupole este necesar într-un oraș precum Chicago. Înăuntru sunt 50 de mii de tone de sare, pe care echipele de intervenție le iau de aici și le împrăștie pe șosele pentru ajuta la o mai bună protecție”, a declarat corespondentul CNN, Omar Jimenez.

În alte părți ale Statelor Unite, autoritățile sunt îngrijorate cu privire la potențialele pene de curent și au avertizat oamenii să-şi ia măsuri de precauție pentru a-i proteja pe cei în vârstă și pe cei fără adăpost. Dacă este posibil, să amâne călătoriile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: