Cincizeci și unu de localități din țară rămân în continuare fără lumină, după ninsorile puternice. Precizările Ministerului Energiei
Full Article 2 minutes read

Cincizeci și unu de localități din țară rămân în continuare fără lumină, după ninsorile puternice. Precizările Ministerului Energiei

51 de localități din sudul și centrul Republicii Moldova rămân deconectate de la lumină, în urma avariilor din rețelele electrice provocate de intemperia din weekend. Informația a fost confirmată de Ministerul Energiei, într-un comunicat publicat pe 27 noiembrie, la ora 18:40. Reprezentanții ministerului au precizat că 87 de brigăzi de intervenție ale Premier Energy, compania care furnizează energie electrică consumatorilor din centrul și sudul țării, desfășoară lucrări de reparație a rețelelor afectate.

La ora 17.00, peste 19 mii de consumatori din 51 de localități din centrul și sudul țării încă rămân fără energie electrică, în ciuda eforturilor echipelor de intervenție. Astfel, mai mult de două treimi din localitățile afectate de furtuna din noaptea trecută au fost reconectate, iar în regiunea de nord a țării au fost reconectați la rețea toți consumatorii finali de energie electrică”, se arată în comunicat.

Ministerul Energiei a precizat că angajații Premier Energy lucrează pentru reconectarea tuturor consumatorilor în timpul cel mai scurt posibil.

La moment, 87 de brigăzi de intervenție sunt implicate în lucrări de reparație a rețelelor afectate de intemperii. Le mulțumim specialiștilor care pe frig, ninsoare și vânt au lucrat toată noaptea, toată ziua și continuă să lucreze și acum pentru a asigura consumatorii cu energie electrică”, au precizat reprezentanții ministerului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: