gov.md

Ciocoi a discutat cu ambasadorul Rusiei la Chișinău despre furnizarea vaccinului rus în Moldova

Situația curentă în ceea ce privește organizarea procesului de vaccinare a populației a fost discutată pe 9 februarie în cadrul întrevederii prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat serviciul de presă a guvernului într-un comunicat de presă.

Oficialii au discutat despre posibilitatea furnizării vaccinului rusesc anti-COVID-19, în țara noastră. Premierul interimar a precizat în acest sens, că Republica Moldova va utiliza în procesul național de vaccinare un spectru larg de vaccinuri, fiind obligatorie omologarea acestora  pentru țara noastră.

„Evident, prioritatea va fi acordată vaccinurilor care au fost autorizate de către Organizația Mondială a Sănătății și comunitatea internațională”, a menționat Ciocoi.

De asemenea, la ședință părțile au vorbit despre necesitatea de identificare a căilor de stimulare a activităților economice, impulsionarea creșterii schimburilor comerciale între Republica Moldova și Federația Rusă, dar și importanța menținerii unui dialog bilateral constant.

Amintim că pe 5 februarie, Igor Dodon a spus că documentele pentru obținerea vaccinului rus se află la Agenția Medicamentului și așteaptă acum aprobarea Ministerului Sănătății. Mai devreme secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, a declarat la TV că autoritățile ruse au depus cereri la Ministerul Sănătății cu privire la furnizarea unui vaccin împotriva coronavirusului în Moldova.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății a menționat că Moldova nu a primit încă documente din Rusia privind înregistrarea vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik-V.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: