Ciocoi a discutat cu ambasadorul Rusiei la Chișinău despre furnizarea vaccinului rus în Moldova
Full Article 2 minutes read

Ciocoi a discutat cu ambasadorul Rusiei la Chișinău despre furnizarea vaccinului rus în Moldova

Situația curentă în ceea ce privește organizarea procesului de vaccinare a populației a fost discutată pe 9 februarie în cadrul întrevederii prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat serviciul de presă a guvernului într-un comunicat de presă.

Oficialii au discutat despre posibilitatea furnizării vaccinului rusesc anti-COVID-19, în țara noastră. Premierul interimar a precizat în acest sens, că Republica Moldova va utiliza în procesul național de vaccinare un spectru larg de vaccinuri, fiind obligatorie omologarea acestora  pentru țara noastră.

„Evident, prioritatea va fi acordată vaccinurilor care au fost autorizate de către Organizația Mondială a Sănătății și comunitatea internațională”, a menționat Ciocoi.

De asemenea, la ședință părțile au vorbit despre necesitatea de identificare a căilor de stimulare a activităților economice, impulsionarea creșterii schimburilor comerciale între Republica Moldova și Federația Rusă, dar și importanța menținerii unui dialog bilateral constant.

Amintim că pe 5 februarie, Igor Dodon a spus că documentele pentru obținerea vaccinului rus se află la Agenția Medicamentului și așteaptă acum aprobarea Ministerului Sănătății. Mai devreme secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, a declarat la TV că autoritățile ruse au depus cereri la Ministerul Sănătății cu privire la furnizarea unui vaccin împotriva coronavirusului în Moldova.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătății a menționat că Moldova nu a primit încă documente din Rusia privind înregistrarea vaccinului împotriva coronavirusului Sputnik-V.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: