Circa 19.000 de persoane au fost vaccinate weekendul trecut împotriva COVID-19
Full Article 1 minutes read

Circa 19.000 de persoane au fost vaccinate weekendul trecut împotriva COVID-19

Circa 19.000 de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului pe parcursul weekendului trecut. Informația a fost publicată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) pe 25 iulie. Pentru imunizare, au fost accesibile vaccinurile Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Sinovac și Sinopharm.

Toate acțiunile s-au desfășurat cu suportul Centrelor de Sănătate Briceni, Ialoveni și UTA Găgăuzia, spitalelor raionale, administrațiilor publice locale și Asociației Rezidenților și Studenților din cadrul USMF.

De la începutul campaniei de vaccinare, în Republica Moldova, au fost administrate 955.799 de doze de vaccin. Numărul persoanelor imunizate cu ambele doze de vaccin este de  — 404 451.

Amintim că Institutului de virusologie din Berlin a confirmat acum câteva zile prezența tulpinii Delta în Republica Moldova. Din cele 15 probe expediate de responsabilii de la Chișinău, 12 probe au fost confirmate ca tulpina Delta.

Ministerul Sănătății notează că varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană are un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60% mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: