Circa 30 de oameni au murit în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii cu o barcă
Full Article 2 minutes read

Circa 30 de oameni au murit în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii cu o barcă

Mai mult de 30 de migranți au murit în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii, în drum spre Marea Britanie. Barca în care se aflau circa 50 de oameni s-a scufundat. Căutările dispăruților continuă, informează Euronews

Procuratura a inițiat o anchetă penală pentru „ucidere din culpă în circumstanțe agravante”.

„Vreau să vă spun că responsabilitatea pentru această situație groaznică o poartă contrabandiștii. Anume cu acești oameni trebuie să luptăm. Din data de 1 ianuarie au fost arestați peste 1500 de infractori. Astăzi au fost reținuți încă patru contrabandiști, pe care îi suspectăm că ar avea legătură directă cu ceea ce s-a întâmplat. Dosarele a doi dintre ei au fost expediate în judecată”, a declarat ministrul de Interne al Franței, Gérald Darmanin.

Premierul britanic s-a arătat șocat de cele întâmplate.

„Acest fapt demonstrează că grupările care trimit oamenii pe mare, în bărci nesigure, nu se vor opri. Ceea ce s-a întâmplat mă face să cred că măsurile desfășurate de prietenii noștri, patrularea țărmurilor, cu susținerea tehnică și financiară a Regatului Unit (iar asta înseamnă 54 milioane de lire sterline) nu este suficient. Propunem extinderea ajutorului oferit și să monitorizăm împreună cu partenerii noștri situația de pe plajele, de unde pornesc bărcile cu migranți”, a declarat Boris Johnson.

Este cel mai mare număr de migranți înecați în canalul Mânecii din 2014. În pofida pericolului, numărul de persoane care încearcă să ajungă ilegal în Marea Britanie crește. Potrivit MAI-ului Franței, de la începutul anului curent, peste 31 de mii de refugiați au încercat să ajungă din Franța în Marea Britanie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: