Mita de la Aeroport. CNA a publicat imagini surprinse cu camera ascunsă (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Mita de la Aeroport. CNA a publicat imagini surprinse cu camera ascunsă (VIDEO)

Centrul Național Anticorupție (CNA) a publicat imagini video în care se vede cum mai mulți polițiști de frontieră, care lucrează la Aeroportul Internațional Chișinău, primesc bani de la pasagerii care nu dețin certificate Covid.

În una dintre secvențele video o femeie îi spune polițistului că nu a reușit să-și facă testul, propunându-i „un ceai”.

„Vă servesc cu un ceai, numai nu mă acuzați de corupție. Să vă dea dumnezeu sănătate”, a spus femeia, după ce a plecat din biroul polițistului de frontieră.

Din imagini se observă cum aceasta îi oferă lei moldovenești, iar ulterior, încă 50 de euro „ca să fie împăcată”, așa cum declară tânăra.

Într-o altă secvență, o angajată a Poliției de Frontieră scoate mai mulți bani dintr-un dulap și îi împarte la trei, fiecare polițist ascunzând mijloacele financiare în buzunare.

Menționăm că, în dimineața de 29 septembrie, CNA a inițiat în percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău.

Ulterior, instituția a anunțat că în cauză figurează 15 polițiști de frontieră cu statut de bănuit, dintre care 13 au fost reținuți și urmează să fie plasați în izolatorul CNA. Cauza a fost pornită în urma unor informații operative care au condus la identificarea întregii scheme de corupție, iar la documentarea ei au fost implicate subdiviziunile Serviciului de Informații și Securitate, dar și ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: