CNA: Plahotniuc nu a fost localizat în România sau Marea Britanie
Full Article 2 minutes read

CNA: Plahotniuc nu a fost localizat în România sau Marea Britanie

Vladimir Plahotniuc nu a fost localizat, deocamdată, în România sau Maria Britanie, inclusiv sub numele de Vladislav Novac, cea de-a doua sa identitate a fostului lider al Partidului Democrat (PDM), din Republica Moldova. Informațiile au fost confirmate de Centrul Național Anticorupție (CNA), astăzi, 14 ianuarie, pe pagina de Facebook a instituției. 

Potrivit reprezentanților CNA, Autoritățile din România și Marea Britanie au răspuns demersurilor instituției de a-l căuta Vladimir Plahotniuc, pe teritoriul lor, inclusiv sub numele de Vladislav Novac.

Amintim că ieri, 13 ianuarie, Departamentul de Stat al SUA a comunicat că Vladimir Plahotniuc, dar și familia acestuia nu sunt eligibili pentru a primi viză americană, întrucât „acțiunile corupte ale lui Vladimir Plahotniuc au subminat statul de drept și au compromis sever independența instituțiilor democratice din Moldova”.

De asemenea, pe 3 decembrie 2019, Vladimir Plahotniuc a primit interdicție de intrare pe teritoriul Elveției și a Liechtensteinului până pe 2 decembrie 2029.

Precizăm că Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova la scurt timp după trecerea în opoziție a Partidului Democrat, pe care îl conducea. Ulterior, Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat și a renunțat la șefia formațiunii politice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: