(UPDATE) Percheziții la Inspectoratul Național de Investigații. Doi polițiști au fost reținuți de CNA
Full Article 2 minutes read

(UPDATE) Percheziții la Inspectoratul Național de Investigații. Doi polițiști au fost reținuți de CNA

Oamenii legii au inițiat, pe 1 iunie, percheziții la sediul Inspectoratului Național de Investigații (INI). Informația a fost confirmată pentru NM de către ofițerul de presă al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi.

„Confirmăm că este o acțiune comună a CNA, a procurorilor și a Poliției. Se fac acțiuni de urmărire penală care vizează unii angajați ai INI. Cu detalii vom reveni”, a precizat Starinschi.

UPDATE (13:30) Doi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii au fost reţinuţi, cu puţin timp în urmă, de CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de corupere pasivă. Aceştia au fost denunţaţi la linia naţională anticorupţie de un bărbat care a comunicat că doi poliţişti i-ar fi cerut bani pentru a-l scăpa de un dosar penal. În scurt timp, oamenii legii au fost identificaţi cu sprijinul subdiviziunilor specializate ale Inspectoratului General de Poliţie.

Potrivit denunţului, poliţiştii l-ar fi intimidat, pe parcursul câtorva zile, pe denunţător, somându-l să le dea mită pentru a nu-l trage la răspundere pe pretinse fapte escrocherie pe care i le incriminau. Acesta a comunicat procurorilor şi ofiţerilor CNA că poliţiştii ar fi insistat, în repetate rânduri, să le transmită 500 de euro, telefonându-l şi fixându-i întrevederi. Tot el a mai spus că ofiţerii INI l-ar fi ameninţat că în cazul în care nu le dă banii, îl vor reţine.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar cei doi poliţişti au fost reţinuţi şi plasaţi în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Acum, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă închisoare, pedeapsă penală şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii pentru o perioadă determinată de timp.

Procuratura Anticorupţie conduce urmărirea penală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: