CNA reacționează la indignarea ANRE, că ar fi „creat o imagine falsă” unui angajat al agenției
Full Article 2 minutes read

CNA reacționează la indignarea ANRE, că ar fi „creat o imagine falsă” unui angajat al agenției

Centrul Național Anticorupție (CNA) i-a răspuns Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Cea din urmă susținea că CNA „a creat o imagine falsă” unui angajat ANRE care a fost declarat între timp nevinovat însă în mai 2024, după cum anunța Centrul, era percheziționat „într-un dosar de corupție”. Pentru NewsMaker, reprezentanții CNA au spus că Centrului i s-a transmis urmărirea penală în care angajatul ANRE era „recunoscut și audiat în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de influență”, prin urmare „examinarea tuturor materialelor cauzei a finalizat cu scoaterea de sub urmărire penală a persoanei”. CNA a mai spus că are ca scop ca orice persoană care a săvârșit o infracțiune să fie pedepsită și nici o persoană nevinovată să nu fie trasă la răspundere. 

Într-un comentariu pentru NewsMaker, ofițerul de presă al CNA Ina Voloșciuc a declarat că anterior Centrului i s-a transmis urmărirea penală în care angajatul ANRE era „recunoscut și audiat în calitate de bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de influență”.

„Pentru examinarea multilaterală și sub toate aspectele a dosarului, CNA a întreprins toate măsurile necesare în vederea confirmării sau infirmării vinovăției angajatului vizat. Examinarea tuturor materialelor cauzei a finalizat cu scoaterea de sub urmărire penală a persoanei investigate”, a comunicat reprezentanta Centrului.

Potrivit ofițerului de presă, scopul procesului penal este „ca orice persoană care a săvârșit o infracțiune să fie pedepsită potrivit vinovăției sale și nici o persoană nevinovată să nu fie trasă la răspundere penală și condamnată”.

În dimineața zilei de 12 august, reprezentanții ANRE se arătau nemulțumiți de un comunicat al CNA din mai 2024. Atunci, Centrul anunța că a percheziționat biroul unui consultant al Secției Licențiere din cadrul ANRE într-un dosar de corupție. Acesta, preciza CNA, ar fi grăbit procesul de înregistrare a documentelor pentru ca un agent economic să obțină o licență. Pe 12 august ANRE a anunțat, cu referire la o ordonanță a Procuraturii mun. Chișinău din data de 26 iunie, că angajatul instituției nu a comis faptele de care era bănuit. Potrivit Agenției, comunicatul CNA „a creat o imagine falsă” asupra angajatului ANRE dar și a instituției în general. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: