CNESP: Cetățenii sunt obligați să poarte cu ei un act de identitate, pe parcursul stării de urgență
Full Article 1 minutes read

CNESP: Cetățenii sunt obligați să poarte cu ei un act de identitate, pe parcursul stării de urgență

Toți cetățenii, cu excepția minorilor, sunt obligați, pe tot parcursul perioadei de stare de urgență în sănătate publică, să dețină un act de identitate. Prevederea este inclusă în noua hotărâre emisă de Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP).

Oamenii trebuie să prezinte o copie sau o fotocopie în format digital a documentului în timpul aflării în toate spațiile publice închise și deschise, inclusiv în transportul public.

De asemenea, transportatorii de călători sunt obligați să verifice deținerea documentelor justificative pentru scutirea obligației de a respecta regimul de autoizolare. În caz contrar, vor asigura îndeplinirea fișei epidemiologice în regim online pentru toți călătorii.

Amintim că CNESP a aprobat pe 8 octombrie o nouă hotărâre. Conform documentului începând cu 15 octombrie 2021, cetățenii vor putea descărca online Certificatul COVID-19. Acesta poate fi descărcat de pe pagina certificate-covid.gov.md și include certificatul de vaccinare, certificatul de testare și certificatul de recuperare.

De asemenea, au fost aprobate noi condiții de revenire la studii cu prezență fizică pentru clasele, grupele academice care sunt plasate în carantină în urma confirmării unui caz pozitiv de COVID-19.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: