Coaliția de guvernare a recăpătat controlul asupra Comisiei juridice
Full Article 2 minutes read

Coaliția de guvernare a recăpătat controlul asupra Comisiei juridice

Deputatul Angel Agache a fost înlocuit cu Eugeniu Nichiforciuc în cadrul Comisiei juridice numiri și imunități din cadrul parlamentului. Decizia a fost luată de deputații din PSRM și PDM care formează coaliția de guvernare, în cadrul ședinței plenare din 11 iunie. 

Odată ce Angel Agache a părăsit PDM, coaliția majoritară a pierdut majoritatea în Comisia juridică a parlamentului. În ședința de astăzi a legislativului, Agache a fost înlocuit cu democratul Eugeniu Nichiforciuc, iar coaliția de guvernare a recăpătat majoritatea în Comisia juridică numiri și imunități. Pentru aceasta au votat 52 de deputați.

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr Dinu Plîngău a insinuat, în contextul traseismului deputaților dintr-un partid în altul că și Eugeniu Nichiforiuc ar servi intereselor PSRM.

„Se zvonește că și dl Nichiforciuc este deja menbru al PSRM, numărul 10 pe lista voastră”, a spus Plîngău.

În replică la protestele opoziției, președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov i-a amintit deputatului din grupul Pro Moldova, fost membru al PDM, Sergiu Sîrbu, că nu este pentru prima oară când se acționează în acest mod.

„Sergiu, cînd tu erai juristul principal al Partidului Democrat, tu făceai minunății nu de acestea, dar de acelea serioase”, a invocat Diacov.

Schimbarea din Comisia juridică a avut loc după ce deputații din Comisia juridică s-au întrunit, astăzi, în ședință, iar cinci membri ai acesteia au decis că amendamentele la legea privind activitatea ONG-urilor au fost introduse ilegal de către deputatul PSRM Vasile Bolea.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: