Cod galben și portocaliu în toată țara. Meteorologii prognozează ninsori, ghețuș și viscol
Full Article 2 minutes read

Cod galben și portocaliu în toată țara. Meteorologii prognozează ninsori, ghețuș și viscol

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis o nouă avertizare meteorologică – Cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică. Avertizarea va intra în vigoare pe 25 noiembrie, ora 22:00, și se va menține până duminică, 26 noiembrie, ora 20:00. În acest timp, în țară sunt așteptate ploi, lapoviță și chiar ninsori.

Meteorologii avertizează că în perioada menționată se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s. Codul galben va aduce cu sine precipitații, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, izolat puternice (15-25 l/m2). De asemenea, izolat se vor forma depuneri de lapoviță.

Potrivit SHS, Codul portocaliu va aduce cu sine precipitații puternice (25-45 l/m2), predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, intensificări ale vântului nord-estic în rafale de până la 18-23 m/s. Izolat se vor forma depuneri de lapoviță, pe drumuri ghețuș și va viscoli.

Meteorologii anunță că în următoarele trei zile, temperaturile vor fi într-o tendință de scădere atât ziua, cât și noaptea. Astfel, minimele vor fi în jur de 0ºC sâmbătă, 25 noiembrie, iar luni, 27 noiembrie, vor fi între -4..-9°C.

Ziua maximele, la fel, vor scădea de la +2..+6°C, sâmbătă, până în jur de 0°C – luni.

Cod galben și portocaliu în toată țara. Meteorologii prognozează ninsori, ghețuș și viscol

SHS


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: