Comandantul Forței Naționale a SUA pentru Misiuni Cibernetice vine la Chișinău
Full Article 1 minutes read

Comandantul Forței Naționale a SUA pentru Misiuni Cibernetice vine la Chișinău

În această săptămână, Generalul-Maior William J. Hartman, Comandantul Forței Naționale a SUA pentru Misiuni Cibernetice vine în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut pe 1 martie de către Ambasada SUA la Chișinău.

În timpul aflării sale în Republica Moldova, acesta se va întâlni cu oficiali pentru a discuta cooperarea dintre Statele Unite și Republica Moldova în contracararea amenințărilor cibernetice noi și emergente.

Generalul Hartman ocupă funcția actuală din august 2019.

***

Amintim că, în anul 2022 Republica Moldova a fost ținta mai multor atacuri cibernetice.

Totodată, presupuse discuții pe Telegram ale consilierului prezidențial Dorin Recean au fost publicate pe 11 noiembrie pe același site, unde au apărut conversațiile ministrului Justiției Sergiu Litvinenco.

Pe 9 noiembrie, cu puțin timp înainte de ședința Guvernului, canalul de Telegram al președintei Maia Sandu, dar și al vicepremierului Andrei Spînu au fost sparte, fiind publicate mesaje cu critici în adresa guvernării. Atât Președinția, cât și vicepremierul Andrei Spînu au declarat că nu au publicat astfel de mesaje.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: