Companiile ucrainene au început să importe gaz din Europa prin Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Companiile ucrainene au început să importe gaz din Europa prin Republica Moldova

Companiile ucrainene care prestează servicii de transport al gazelor au început să importe gaze din țările europene prin Moldova. Informația a fost confirmată de serviciul de presă al operatorului ucrainean GTS. 

Sursa menționează că acest lucru a fost posibil datorită faptului că guvernul moldovean a aprobat la începutul anului modificări la legislație care au deschis posibilitatea ca toate companiile să utilizeze serviciul virtual de inversare a sensului de mers la punctele de conexiune cu Ucraina și a deblocat importurile de gaze în Ucraina din direcția sud prin ruta transbalcanică.

„Esența reversului virtual este de a optimiza operațiunile de transport ale operatorilor GTS, în special atunci când există cerere de transport peste graniță în ambele direcții. Într-un astfel de caz, operatorii efectuează doar transportul fizic într-o direcție, iar gazul este transportat în cealaltă direcție cu ajutorul unei inversări virtuale  (backhaul). În acest caz, combustibilul nu trece fizic peste graniță, dar părțile se compensează reciproc”, au precizat reprezentanții GTS.

Această metodă de transport este considerată una dintre cele mai avansate metode comerciale de pe piața europeană a gazelor naturale. Avantajele sale sunt economisirea gazului combustibil și reducerea emisiilor de CO2 în timpul arderii resurselor.

În prezent, Ucraina are posibilitatea de a efectua tranzacții inverse virtuale cu toți operatorii GTS din țările europene vecine, condiția esențială fiind disponibilitatea resurselor în sistem.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: