Comuniștii se duc cu protest la Teleradio-Moldova după ce compania a respins un material electoral al formațiunii
Full Article 2 minutes read

Comuniștii se duc cu protest la Teleradio-Moldova după ce compania a respins un material electoral al formațiunii

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a anunțat, într-un comunicat, că pe 25 septembrie, începând cu ora 13:30, va desfășura un protest în fața sediului companiei de stat Teleradio-Moldova din Chișinău. Formațiunea politică a precizat că manifestația are loc în contextul în care TRM a respins un material electoral al al comuniștilor, care urma a fi difuzat la postul public de televiziune Moldova 1. PCRM acuză TRM că „a ales partea cenzurii”. 

Precizăm că, pe 20 septembrie, a început campania electorală pentru alegerile prezidențiale și referendumul constituțional cu privire la aderarea la UE, care vor avea loc pe 20 octombrie. PCRM nu va avea candidat la scrutinul prezidențial, însă s-a înregistrat în calitatate de participant la plebisct, cu opțiunea „Nu”.

În primele 15 zile ale campaniei electorale, partidele politice beneficiază de 10 minute gratuite la radio și de 5 minute la televiziune, potrivit Regulamentului privind reflectarea alegerilor de către instituțiile mass-media, aprobat de CEC.

În seara de 23 septembrie, directorul general al Teleradio-Moldova, Vlad Țurcanu, comunicat că TRM a respins un material electoral al PCRM, care urma a fi dat pe post la Moldova 1. Vlad Țurcanu a argumentat că în respectivul material liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, face o serie de declarații împotriva altor subiecți electorali, ceea ce nu este permis de legislația electorală. El a precizat că compania a acordat formațiunii politice un termen de 12 ore pentru a ajusta conținutul materialului, iar în caz contrar instituția nu-l va difuza.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: