Deputatul comunist Veaceslav Nigai a aderat la formațiunea Mișcarea „Respect Moldova”, condusă de ex-democratul Eugeniu Nichiforciuc
Full Article 3 minutes read

Deputatul comunist Veaceslav Nigai a aderat la formațiunea Mișcarea „Respect Moldova”, condusă de ex-democratul Eugeniu Nichiforciuc

Deputatul Veaceslav Nigai, care recent a părăsit Partidul Comuniștilor (PCRM) și fracțiunea parlamentară Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), a aderat la formațiunea politică Mișcarea „Respect Moldova”. Informația a fost confirmată întru-un comunicat al Mișcării „Respect Moldova”, publicat în seara de 23 octombrie.

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Veaceslav Nigai, un politician dedicat și vizionar, și-a unit forțele cu Mișcarea Respect Moldova. Alegerea sa semnifică o perioadă de reflecție profundă și dorința de a găsi un partid care împărtășește valorile sale, orientate spre o politică corectă. Veaceslav Nigai a fost membru al PCRM, până când respectivul partid și-a abandonat principiile în favoarea intereselor oligarhice”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Mișcării „Respect Moldova”, liderul căreia este ex-democratul Eugeniu Nichiforciuc, au declarat că prin aderarea lui Nigai formațiunea face un „pas important către o politică mai responsabilă și deschisă”.

Principiile fundamentale ale onoarei și demnității au ghidat întotdeauna atitudinea domnului Nigai, atât ca individ, cât și ca politician. Aceste principii nu i-au permis domnului deputat ca să fie manipulat sau influențat de interesele altora. Mișcarea Respect Moldova promovează valorile statului, democrației și luptei împotriva corupției. Ne-am angajat să oferim cetățenilor o alternativă puternică și dedicată. Prin aderarea domnului deputat Nigai, facem un pas important către o politică mai responsabilă și deschisă. Echipa noastră continuă să se dedice construirii unui stat puternic și prosper, în care cetățenii pot avea încredere în liderii lor. Rămânem hotărâți să ne luptăm pentru respect și democrație”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, pe 13 octombrie, comunistul Veaceslav Nigai a anunțat că părăsește formațiunea parlamentară de opoziție BCS. Alesul local, care a ajuns în Parlament pe listele Partidului Comuniștilor, a declarat că rămâne deputat neafiliat. Alături de Nigai, din PCRM au plecat, inclusiv, mai mulți membri ai organizației teritoriale a comuniștilor din Căușeni. Detalii – AICI.

***

Mișcarea „Respect Moldova” a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice în august, curent. Formațiunea politică este condusă de ex-deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM).

În vârstă de 39 de ani, Eugeniu Nichiforciuc este politician și om de afaceri. A aderat la PDM în anul 2011, iar în urma alegerilor din 2014, a acces în Parlament. La alegerile din 2019 a fost reales în calitate de deputat. În august 2020, Nichiforciuc, împreună cu colegul său Vladimir Andronachi, au fost excluși din PDM de către Biroul Executiv al formațiunii. S-a invocat faptul că cei doi nu mai participau la ședințele fracțiunii democrate din Parlament și nici la acțiunile Partidului Democrat. Ulterior, cei doi au fost acuzați de dirijarea altor plecări de la PDM. În calitate de deputat neafiliat Eugeniu Nichiforciuc a semnat, alături de Partidul Socialiștilor, crearea unei majorități parlamentare pentru o înainta la funcția de premier pe Mariana Durleșteanu.

Acum un an, procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea fostului deputat Nichiforciuc, acuzându-l de săvârșirea infracțiunii de corupere activă. Acesta a promis unei deputate 350 de mii de euro pentru ca să părăsească fracțiunea din care făcea parte.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: