Comunistul Veaceslav Nigai părăsește BCS, alături de mai mulți membri ai PCRM: „Nu vrem să participăm la jocuri dirijate de oligarhii și hoții fugari”
Full Article 2 minutes read

Comunistul Veaceslav Nigai părăsește BCS, alături de mai mulți membri ai PCRM: „Nu vrem să participăm la jocuri dirijate de oligarhii și hoții fugari”

Comunistul Veaceslav Nigai părăsește formațiunea parlamentară de opoziție Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Alesul local, care a ajuns în Parlament pe listele Partidului Comuniștilor, susține că rămâne deputat neafiliat. Alături de Nigai, din PCRM pleacă, inclusiv, mai mulți membri ai organizației teritoriale a comuniștilor din Căușeni. Parlamentarul a făcut anunțul pe 13 octombrie, în cadrul unui briefing susținut la Parlament.

„Pe parcursul unui an și jumătate au apărut disensiuni cu conducerea partidului, în ceea ce privește colaborarea cu unele partide de stânga. Din refuzul meu de a participa la unele măsuri în masă cu aceste partide, am depus în luna decembrie o cerere de demisie din funcția de vicepreședinte al PCRM și excluderea din Executivul politic. Recent, am demisionat și din funcția de lider al Organizației Teritoriale Căușeni. Noi nu vrem să participăm la unele jocuri de colaborare cu așa-numitele „partide de stânga” dirijate de oligarhii și hoții fugari. De azi înainte voi fi deputat neafiliat”, a declarat Veaceslav Nigai.

De menționat că PCRM nu a comentat, deocamdată, decizia lui Veaceslav Nigai și a membrilor de partid din Căușeni.

Veaceslav Nigai este membru al PCRM și prim secretar al Comitetului Raional Căușeni al PCRM din 2011. Licențiat în drept, Nigai a ocupat funcția de comisar-adjunct în cadrul Ministerului de Interne în perioada 1986-2006. În perioada 2006-2012, iar ulterior în anii 2019-2021 a activat în calitate de inginer. La fel, Nigai o ocupat funcția de vicepreședinte al raionului Căușeni în perioada 2012 – 2019. A fost reales în funcție în 2021.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: