Concursul pentru șefia PCCOCS este viciat? Un membru al comisiei de pre-selecție denunță tentative de intimidare
Full Article 2 minutes read

Concursul pentru șefia PCCOCS este viciat? Un membru al comisiei de pre-selecție denunță tentative de intimidare

Membrul comisiei speciale pentru pre-selecția candidaților pentru funcția de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) Iulia Groza cere anularea concursului. Prin intermediului unui text publicat pe 26 ianuarie, acesta argumentează că integritatea procesului de selecție este grav afectată. Mai mult, Groza, care este și membru al Consiliului Suprem de Securitate, susține că ar fi existat tentative de a fi presa și intimidat.

Groza susține că a sesizat CSP cu privire la „încercări din partea unor persoane interstate de a exercita intimidări și presiuni” asupra sa, în calitate de membru al Comisiei Speciale pentru pre-selecția candidaților pentru funcția de procuror – șef al PCCOCS.

Consider că acest concurs este lovit de vicii, iar integritatea și credibilitatea procesului de selecție și a rezultatelor concursului sunt afectate grav. Consider ca acest concurs trebuie anulat”, a argumentat Groza.

Acesta nu a precizat din partea cui au venit presiunile, însă a menționat că este dispus să fie audiat de CSP în vederea prezentării mai multor detalii.

NM a solicitat un comentariu din partea CSP, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Amintim că trei candidați s-au înscris la concursul pentru selectarea procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Consiliul Superior al Procurorilor anunță că etapa de depunere a dosarelor de concurs a luat sfârșit, fiind înregistrate trei dosare pentru concurs ale următorilor candidați:

–    Andrei Mațco;

–    Eugen Rurac;

–    Sergiu Russu;

Toți cei trei candidați au fost admiși pentru etapa interviului. Comisia specială a stabilit intervievarea candidaților pe data de 1 februarie 2023, începând cu ora 10, în sediul Consiliului Superior al Procurorilor.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: