Condamnații pe viață de la Penitenciarul din Rezina, în greva foamei? Avocat: Vor apărea consecințe grave
Full Article 2 minutes read

Condamnații pe viață de la Penitenciarul din Rezina, în greva foamei? Avocat: Vor apărea consecințe grave

Avocatul Arsen Saruhanyan declară că situația condamnaților la detențiune pe viață, în Republica Moldova, se agravează zilnic. El spune că pe 7 noiembrie curent, mai mulți condamnați din cadrul Penitenciarului nr.17-Rezina au anunțat greva foamei. „În cazul în care nu se vor audia persoanele pentru a analiza motivele care au dus la greva foamei, vor apărea consecințe grave”, a precizat Saruhanyan. 

„La data de 11 noiembrie 2022 în cadrul unei vizite în Penitenciarul nr.17-Rezina s-a constatat, că situația condamnaților la detențiune pe viață, care au anunțat la data de 7 noiembrie 2022 greva foamei, se agravează zilnic. În afară de clienții mei, s-au adăugat și alți condamnați”, a scris, pe Facebook, avocatul Arsen Saruhanyan.

Tot el a adăugat că „numărul condamnaților aflați în greva foamei este în continuă creștere”.

„Sănătatea și viaţa condamnaților este expusă unui pericol grav şi iminent. În cazul în care nu vor fi organizate vizite urgente și audiență persoanelor condamnate la detențiunea pe viață pentru a analiza motivele, care au dus la greva foamei și pentru a soluționa problemele condamnaților, vor apărea consecințe grave, pentru care organele de stat vor fi trase la răspundere sau, în cazul soluționării problemei – vor fi liberate de răspundere”, a conchis el.

Amintim că și în decembrie 2019, 14 persoane care au fost condamnate la închisoare pe viață și își ispășesc pedeapsa în penitenciarul din Rezina au declarat greva foamei. Deținuții au solicitat să li se asigure dreptul la eliberare condiționată, pe motivul condițiilor proaste din închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: