Andrei Mardari / NewsMaker

Conferința Maiei Sandu cu secretarul general al ONU a fost anulată. Președinta țării nu se simte bine

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu va putea participa, din motive de sănătate, la evenimentele publice planificate pentru astăzi, 9 mai. Informația a fost confirmată de către Președinție.

„Se anulează inclusiv întrevederea și conferința de presă comună cu domnul António Guterres, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite. Conferința se va ține la Guvern, împreună cu doamna Prim-ministră Natalia Gavrilița”, au precizat reprezentanții Președinției.

Amintim că secretarul general al Organizației Națiunilor Unite a sosit în Republica Moldova pentru o vizită de două zile. În prima zi a vizitei, acesta urma să aibă o întrevedere, la Președinție, cu Maia Sandu. La ora 17:30, Maia Sandu și Antonio Guterres, urmau să susțină o conferință de presă comună.

În data de 10 mai, între orele 10:00 – 11:00, secretarul-general ONU, are planificată o vizită la Centrul de Acomodare a Refugiaților de la Moldexpo. El va fi însoțit de Coordonatorul Rezident ONU, Simon Springett, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari și alți oficiali și șefi de agenții ONU. În timpul acestei vizite, E.S. Antonio Guterres va face, de asemenea, declarații de presă.

Anterior, Antonio Guterres a efectuat o vizită la Moscova, unde s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin. Ulterior, el a mers la Kiev și a discutat cu președintele Ucrainei.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: