Consecințele ploilor din România: 3 morți, aproape 400 de case și 600 de curți inundate
Full Article 2 minutes read

Consecințele ploilor din România: 3 morți, aproape 400 de case și 600 de curți inundate

Ploile torențiale din România au provocat consecințe grave: 3 oameni au murit, după ce au fost luați de viitură, 71 au fost evacuați, iar aproape 400 de case și 600 de curți au fost inundate, potrivit unui bilanț al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, scrie tvr.ro. Mai multe drumuri sunt blocate, iar altele au traficul restricționat. 

Inundațiile au afectat 161 de localități din 29 de județe. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 387 de case, 578 curți și 219 beciuri/subsoluri. Totodată, vântul puternic a doborât 7 stâlpi de electricitate și 5 copaci, iar pompierii au acționat pentru degajarea acestora.

Din cauza viiturilor care au inundat străzi și locuințe din mai multe localități din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin și Maramureș 71 de persoane au fost evacuate și relocate temporar în spații puse la dispoziție de autoritățile locale și la rude.

În ultimele două zile, 3 persoane luate de viitură au decedat. Evenimentele s-au produs în județele Bihor, Suceava și Vaslui, acolo unde, din cauza precipitațiilor abundente, nivelul apei a crescut rapid și s-au produs inundații.

Inundațiile au creat probleme și în județul Alba, municipiul Aiud, unde mai multe străzi au fost inundate, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din zeci de gospodării. Totodată, 40 de persoane au fost evacuate preventiv din calea apelor.

În întreaga țară au fost emise 20 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT în 12 județe.

Potrivit IGSU, traficul rutier este blocat pe 2 drumuri naționale (DN 28/IS și DN 17D/BN), pe 3 drumuri județene (DJ 668/ HD, DJ 162/BN și DJ 142/MS) și restricționat pe 1 drum național (DN 6/CS), 2 drumuri județene (DJ 668A/HD și DJ 153/MS) și s-a desfășurat temporar îngreunat pe 4 drumuri naționale (DN 17, DN 15/MS, DN 2F și DN 15D/VS) și pe 2 drumuri județene (DJ 107/MS, DJ 571J/CS și DJ 608/CS).

IGSU a dispus marți suplimentarea personalului și a tehnicii de intervenție în județele Neamț și Suceava. Cele 16 motopompe de mică și mare capacitate (9 trimise în sprijin în Suceava, iar 7 în Neamț) vor rămâne dislocate în zonele afectate până situația va reveni la normal.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: