Consilierii socialiști și ai Partidului „ȘOR”, trimiși după „corabia rusească”. Cadou neașteptat la ședința CMC
Full Article 3 minutes read

Consilierii socialiști și ai Partidului „ȘOR”, trimiși după „corabia rusească”. Cadou neașteptat la ședința CMC

Cadou neașteptat pentru fracțiunea socialiștilor și cea a Partidului „ȘOR” din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), oferit în dar de Ion Cebanu. Nemulțumit de protestul anunțat pentru data de 18 septembrie, dar și tentativa oponenților politici de a negocia cu Rusia prețul la gaz, consilierul municipal al fracțiunii PL a oferit colegilor săi socialiști un cadou mai puțin obișnuit –  o corabie. „Le-am dăruit corabia rusească, să meargă după ea”, le-a transmis Ceban colegilor săi consilieri, pe care îi acuză că ar umbla cu „zarnița rusească”.

„Vă rog să nu închinați țara rușilor. Despre ceea ce vreți să faceți în tot acest parcurs cu gaz ieftin, data de 18 – toate acțiunile sunt îndreptate împotriva independenței Republicii Moldova. Și așa cum armata rusă suferă înfrângere după înfrângere, așa o să suferiți și dvs. Pe această cale, noi avem un cadou pentru toți cei care umblă cu zarnița rusească. Am căutat și am găsit corabia rusească. Așa că vrem să o dăruim. Așa cum corabia rusească a ajuns la fund, credeți-mă că exact așa o să ajungeți la fund cu Putin al vostru”, a declarat Ion Cebanu în cadrul ședinței CMC.

„Le-am dăruit socialiștilor Corabia rusească, să meargă după ea…”, a scris ulterior Ceban pe pagina sa de Facebook.

Consilierii socialiști și ai Partidului „ȘOR”, trimiși după „corabia rusească”. Cadou neașteptat la ședința CMC

Facebook/Ion Cebanu

Consilierul socialist Alexandr Odințov a respins acuzațiile lui Cebanu. Potrivit lui, PSRM pledează pentru independența Republicii Moldova.

„Noi mereu am pledat pentru independența Moldovei. Pentru ca țara noastră să supraviețuiască independent, trebuie să purtăm negocieri cu toată lumea. (…) Corabia este frumoasă, să o ia cineva dacă îi place. Dar repet, formațiunea socialiștilor pledează pentru independența Republicii Moldova. Nu pentru Rusia, nici pentru România, dar pentru o țară independentă. Scopul vostru însă este să distrugeți Moldova și spre asta tindeți”, a declarat consilierul municipalal socialiștilor Alexandr Odințov.

„Nu trebuie să facem aici circ. Suntem o țară neutră, trebuie să menținem pacea, aceste este principalul nostru scop”, a precizat, la rândul său, consilierul Partidului „ȘOR”, Serghei Burgudji.

Amintim că Partidul „ȘOR” a anunțat, anterior, un protest masiv pentru duminică, 18 septembrie, împotriva guvernării de la Chișinău – pe care o acuză de incompetență și a cărei demisie o cere în ultimul timp în cadrul unor serii de proteste organizate în fața Președinției, Guvernului, Parlamentului sau în fața diplomațiilor acreditate la Chișinău.  Între timp, opoziția politică acuză guvernarea că nu merge în Rusia pentru a negocia un preț mai avantajos la gazele naturale. În acest context, recent, doi deputați ai Partidului „ȘOR” și unul al comuniștilor au mers împreună la Moscova, unde au cerut gaz mai ieftin pentru Moldova. Astăzi deputatul fugar Ilan Șor a declarat că vizita a „dat roade”, iar parlamentarii din opoziție au fost chemați repetat în Rusia, săptămâna viitoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: