Construcția ilegală a unui bloc a fost zădărnicită. În spatele afacerii ar fi un responsabil de la primăria capitalei
Full Article 2 minutes read

Construcția ilegală a unui bloc a fost zădărnicită. În spatele afacerii ar fi un responsabil de la primăria capitalei

Primarul capitalei, Ion Ceban, a cerut secretariatului primăriei să investigheze situația în care un agent economic a tăiat mai mulți copaci în strada Nicolae Dimo pentru a construi un bloc locativ. Potrivit primarului, preliminar s-a stabilit că nu există o decizie a Consiliului municipal sau a instanței de judecată prin care terenul respectiv să fi fost atribuit companiei de construcții. Declarațiile au fost făcute astăzi, 3 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă. 

Primarul Ion Ceban susține că firma care realizează lucrările de construcție este gestionată de doi frați, Vitalie şi Gheorghe Cafca, ultimul fiind specialist principal în cadrul Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare.

„Au încercat să corupă instanțele de judecată, au încercat să corupă și probabil au corupt, în unele cazuri, funcționari de la primărie, încearcă în continuare să facă ilegalități”, a declarat Ceban.

Edilul a comunicat că, în data de 2 ianuarie, a fost scos gardul de protecție instalat de către compania de construcție au fost aduse peste 130 de mașini cu pământ pentru a acoperi gaura de fundament.

„Vom înainta solicitarea ca aceste achitări (plățile suportate de municipalitate) să fie făcute din contul constructorilor. În cazul refuzului, această companie va nimeri în lista neagră a companiilor de construcții din municipiul Chișinău”, a declarat primarul.

Totodată, Ion Ceban a avertizat companiile de construcții că nu va tolera abateri de la lege.

„Vreți să construiți – construiți legal. Și noi vrem să construiți, dar să construiți legal, nu să faceți ceea ce ați făcut până acum. Mesajul către toți constructorii: Nu va mai fi la fel. Ceea ce faceți voi și ilegalitățile pe care le-ați admis până acum nu vor mai fi tolerate”, a spus primarul.

Ion Ceban a mai spus că Ministerul de Interne precedent ar fi neglijat interesele oamenilor, în beneficiul agenților economici și a mulțumit guvernului actual pentru implicare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: