Consum fraudulos de apă caldă de peste 1,5 milioane de lei. Termoelectrica a inspectat 3 000 de apartamente
Full Article 50 second read

Consum fraudulos de apă caldă de peste 1,5 milioane de lei. Termoelectrica a inspectat 3 000 de apartamente

Echipa Termoelectrica S.A. în colaborare cu reprezentanții fondului locativ a desfășurat inspectări în circa 3 mii de apartamente din capitală. Verificările s-au desfășurat în perioada  21 martie – 8 aprilie 2022 în contextul depășirii limitei admisibile a diferenței dintre volumul de apă caldă înregistrată de contorul comun al blocului și suma volumelor înregistrate de contoarele individuale din apartamente.

În rezultatul verificărilor, în 150 de apartamente s-au depistat echipamente de măsurare nesigilate sau nefuncționale, volume nedeclarate de apă caldă menajeră și consum fraudulos în valoare totală de circa 1,5 milioane lei.

Astfel, în conformitate cu cadrul normativ și legislativ în vigoare, proprietarilor apartamentelor unde au fost depistate ilegalități li se vor  aplica masuri corespunzătoare pentru recuperarea prejudiciului cauzat gestionarilor fondului locativ și întreprinderii Termoelectrica S.A.

Totodată, furnizorul de energie termică face un apel către gestionarii fondului locativ privind prevenirea și depistarea cazurilor de consum fraudulos din partea locatarilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: