„Conțin elemente corupționale și scheme”. PAS a cerut excluderea de pe ordinea de zi a 5 proiecte de legi
Full Article 2 minutes read

„Conțin elemente corupționale și scheme”. PAS a cerut excluderea de pe ordinea de zi a 5 proiecte de legi

Fracțiunea PAS, Platforma DA și grupul parlamentar Pro Moldova au cerut la începutul ședinței parlamentului din 3 decembrie excluderea mai multor proiecte de legi, inclusiv cel privind politica bugetar-fiscală. Aceștia au argumentat că au nevoie de mai mult timp pentru a le examina. Majoritatea parlamentară nu a susținut inițiativa. 

Președintele fracțiunii PAS Igor Grosu a declarat că anumite proiecte de lege incluse pe ordinea de zi sunt „nepregătite și conțin elemente corupționale, scheme”:

„Am rugat respectuos să fie scoase de pe odinea de zi, să avem timp și noi și societatea să le analizăm”, a argumentat Grosu.

Acesta a menționat 5 proiecte pe care a cerut să fie excluse de pe ordinea de zi, inclusiv cel privind politica bugetar-fiscală. Președinta parlamentului Zinaida Grecianîi a replicat că propunerile ar fi trebuit făcute înscris.

„Noi suntem anexa guvernului sau a lui Dodon? Dacă politica fiscală încă am mai văzut, dar alte trei proiecte luni seară a apărut pe site-ul parlamentului. Noi le-am primit marți seară, peste 100 de pagini. Noi suntem mașină de vot sau lucru calitativ? Haideți să le examinăm săptămâna viitoare”, a propus președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandr Slusari.

Deputatul grupului Pro Moldova, Andrian Candu, a menționat că susține amânarea proiectelor de legi respective.

Inițiativa nu a fost susținută de majoritatea parlamentară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: