Contrabandă de peste 1,3 mln lei cu mărfuri din Odesa: un vameș din Moldova – reținut FOTO 
Full Article 2 minutes read

Contrabandă de peste 1,3 mln lei cu mărfuri din Odesa: un vameș din Moldova – reținut FOTO 

Un vameș moldovean a fost reținut într-un dosar de contrabandă cu mărfuri din Odesa. Haine, încălțăminte și alte produse – în valoare totală de circa 1 300 000 lei – ar fi ajuns în Republica Moldova fără a fi declarate la vamă. Oamenii legii au probe cu privire la implicarea inspectorului vamal în schemă. În reacție la reținerea angajatului lor, reprezentanții Serviciului Vamal au declarat că „persoanele ce nu împărtășesc principiul de corectitudine și integritate profesională trebuie să plece benevol” din cadrul instituției. 

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat, pe 11 septembrie, despre reținerea unui inspector vamal într-un dosar de contrabandă cu mărfuri, din Odesa, de peste 1 300 000 lei. Vameșul ar fi avut și un complice, care la fel a fost reținut.

Potrivit instituției, sunt probe care confirmă implicarea vameșului în schema de contrabandă. Acesta ar fi facilitat transportarea mărfii fără ca să fie declarată.

Se menționează că angajații Poliției de Frontieră au depistat un microbuz, cu marfă vizat în investigația penală, pe traseul spre Chișinău. Mai exact – în zona localităților Tudora (în proximitatea căruia activează un punct de trecere a frontierei) și Crocmaz din Ștefan Vodă.

„Lotul de marfă (haine, încălțăminte și alte produse) a fost introdus în Moldova fără ca să fie declarat în vamă, deci fără achitarea impozitelor către stat”, au comunicat reprezentanții Procuraturii.

Au fost efectuate mai multe percheziții la Chișinău și în afara capitalei.

„În baza probelor acumulate, lotul de marfă și microbuzul au fost indisponibilizate, iar procurorii PCCOCS urmează să solicite aplicarea sechestrului, în vederea eventualei confiscări în folosul statului, în baza hotărârii judecătorești. Investigarea inspectorului vamal și a complicelui acestuia cu vârste de 39 și 33 de ani reținuți continuă, inclusiv a altor participanți la infracțiune, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, au declarat reprezentanții Procuraturii.

Cu privire la reținerea vameșului, reprezentanții Serviciului Vamal au declarat că „persoanele ce nu împărtășesc principiul de corectitudine și integritate profesională trebuie să plece benevol, căci unul din obiectivele cheie ale Serviciului Vamal este eliminarea factorilor de corupție și, în acest sens sunt intensificate acțiunile de conlucrare cu instituțiile de resort”.

Contrabandă de peste 1,3 mln lei cu mărfuri din Odesa: un vameș din Moldova - reținut FOTO 

PCCOCS


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: