Încă două decese și 101 cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova. Bilanțul se ridică la 965 de îmbolnăviri
Full Article 2 minutes read

Încă două decese și 101 cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova. Bilanțul se ridică la 965 de îmbolnăviri

Încă 101 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 din 6 aprilie. Viorica Dumbrăveanu a anunțat încă două decese: o persoană de 30 de ani, care suferea de diabet și o persoană de 70 de ani din Ștefan Vodă. 

„Este o persoană de 30 de ani din Chișinău, care suferea de diabet zaharat de tip 1. A fost internată pe 4 aprilie în stare extrem de gravă și cu evoluție culminantă. Cea de-a două persoană avea 70 de ani și era din Ștefan Vodă. Avea hipertensiune și obezitate. A fost tranferată pe 4 aprilie la Chișinău, în stare extrem de gravă”, a explicat ministrul.

Dintre cazurile noi, 4 sunt de import (Marea Britanie, Franța și Rusia), iar 97 cu transmitere locală.

Ministrul Sănătății a precizat că astăzi nu au fost înregistrate cazuri noi în Soroca, însă continuă răspândirea cazurilor din Ștefan Vodă. Menționăm că Spitalul raional Ștefan Vodă va fi închis din 7 aprilie și până pe 20 aprilie.

Amintim că în cadrul briefingului de dimineață, ministrul Sănătății a anunțat încă două decese în Republica Moldova, din cauza infecției cu COVID-19. Astfel, bilanțul a urcat la 19 decese.

Tot astăzi, Comisia Situații Excepționale a decis ca perioada 7 aprilie – 17 aprilie să fie declarată de odihnă pentru angajații din instituțiile publice. Premierul Ion Chicu a precizat că perioada ar putea fi extinsă până pe 28 aprilie, în funcție de evoluția situației epidemiologice. Zilele vor fi recuperate după ridicarea stării de urgență. Elevii vor continua să învețe la distanță.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: