Coronavirus: Agenții economici, verificați de specialiștii ANSA și ANSP. Câte încălcări au fost depistate
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: Agenții economici, verificați de specialiștii ANSA și ANSP. Câte încălcări au fost depistate

Pe parcursul ultimei săptămâni, 195 de agenți economici au fost verificați de către specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). Drept urmare au fost depistate 46 de încălcări.

Totodată, în perioada 15-21 iulie, inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au verificat 433 de unități economice: magazine alimentare, farmacii veterinare, depozite, piețe. În rezultat, au fost întocmite 70 de procese de contravenție.

De asemenea, pe parcursul ultimei săptămâni, inspectorii Agenției Naționale Transport Auto au continuat procesul de monitorizare și informare a pasagerilor, conducătorilor auto, operatorilor de transport, cât și angajaților gărilor auto, despre măsurile de protecției și prevenire a răspândirii infecției COVID – 19, precum și operațiunile de control în municipiile Chișinău și Bălți și raioanele Orhei, Cahul, Ștefan-Vodă, Cantemir, Edineț, Căușeni, Drochia și Soroca.

În acest sens, ANSP și ANSA îndeamnă cetățenii și agenții economici să respecte măsurile de sănătate publică:

– Evitarea aglomerațiilor și respectarea distanței de minim 1 m;

– Purtarea corectă a măștilor. Aceasta trebuie să acopere atât gura, cât și nasul;

– Asigurarea personalului cu echipament de protecție;

– Efectuarea termometriei vizitatorilor și personalului.

Transportatorilor le este solicitat să evite supraîncărcării mijloacelor de transport public, să limiteze numărul de persoane în transportul rutier și să dezinfecteze suprafețele din interiorul mijlocului de transport înainte de rută/cursă, cât și în stațiile terminus.

Precizăm că până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 22 105 cazuri de coronavirus, dintre care 15 174 de persoane s-au însănătoșit, iar 719 au decedat.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: