Coronavirus în Ucraina: Ministerul Sănătății a confirmat înregistrarea a două cazuri noi
Full Article 2 minutes read

Coronavirus în Ucraina: Ministerul Sănătății a confirmat înregistrarea a două cazuri noi

În Ucraina au fost confirmate două noi cazuri de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul pacienților diagnosticați pozitiv a ajuns la 5 persoane, informează Hromadske, luni, 16 martie. Totodată, a fost înregistrat un deces. 

Cele două cazuri noi au fost confirmate în regiunea Cernăuți. Este vorba despre două femei. Acestea au fost izolate, iar starea lor este stabilă. Reprezentanții Ministerului de Sănătate încearcă să depisteze toate persoanele care au intrat în contact cu pacientele.

De la începutul anului, Centrul public de sănătate din Ucraina a înregistrat 94 de suspiciuni privind infectarea cu COVID-19. 80 dintre ele nu s-au confirmat, iar 9 sunt în curs de examinare.

În data de 13 martie, din cauza infecției cu COVID-19 a murit o femeie de 71 de ani din regiunea Jitomir.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: