Coronavirusul cedează? În capitală rămân doar două spitale pentru internarea pacienților infectați
Full Article 2 minutes read

Coronavirusul cedează? În capitală rămân doar două spitale pentru internarea pacienților infectați

Numărul de infectări cu coronavirus, depistate în capitală, a scăzut semnificativ în ultima perioadă. În prezent, doar două instituții medicale din Chișinău și-au păstrat profilul de internare COVID-19. Informația a fost prezentată pe 16 iunie, în cadrul ședinței serviciilor operative ale Primăriei.

Primarul capitalei Ion Ceban a remarcat că, duminica trecută, nu a fost înregistrat niciun caz nou de infectare cu COVID-19 în mun. Chișinău.

„Este o veste bună, însă dacă privim tabloul în ansamblu, bilanțul cazurilor de COVID-19 în Chișinău – cca 106.400. Conform indicatorilor, mun. Chișinău se află la limita între zona galbenă și zona verde. Incidența prin COVID-19 este de cca 20 cazuri la 100 mii în ultimele 14 zile”, a explicat edilul.

Pe parcursul lunii mai 2021, gradual, a fost sistată activitatea spitalelor strategice COVID din municipiu, spitalele revenind la profilurile de specialitate de până la pandemie.

Doar 2 instituții medicale și-au păstrat profilul de internare COVID-19:
– Centrul COVID-19 Chișinău de la Moldexpo (pentru triaj și ca staționar, inclusiv cu secția de terapie intensivă pe 6 paturi)
– Maternitatea municipală nr. 2 (pentru femeile gravide suspecte și confirmate cu COVID-19).

Copiii suspecți sau confirmați cu COVID sunt internați la Institutul Mamei și Copilului (MSMPS, prin ordin, a stopat recent internarea la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii).

Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții COVID-19 în spitalele municipale constituie, în prezent, 359 paturi de staționar și 100 paturi triaj la Centrul „COVID-19” MoldExpo și 40 paturi la Maternitatea municipală nr. 2.

Potrivit autorităților, în cazul în care situația epidemiologică se va înrăutăți, spitalele municipale pot reveni la activitatea de instituții medical strategice COVID în cca 24 – 48 ore

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: