Corupția de la Aeroport: Fiul deputatului socialist Radu Mudreac, citat la CNA
Full Article 2 minutes read

Corupția de la Aeroport: Fiul deputatului socialist Radu Mudreac, citat la CNA

Fiul deputatului Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Radu Mudreac a fost citat pentru audieri la Centrul Național Anticorupție (CNA) în dosarul de corupție de la Aeroport. Parlamentarul socialist a confirmat informația pentru info1.md.

Radu Mudreac a declarat pentru sursa citată că fiul său nu a fost reținut, dar se va prezenta la CNA pentru a fi audiat. El a mai declarat că acesta se afla la serviciu în această dimineață, la Aeroport, însă nu a fost vizat de percheziții.

***

Precizăm că CNA cercetează 7 inspectori vamali și persoane fizice pentru acțiuni de corupție. După ce a descins în dimineața zilei pe 16 adrese, CNA a anunțat că 3 inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți 4 – sunt cercetați în stare de libertate. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din Republica Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Detalii – AICI. Mai târziu, Centrul a făcut publice interceptări audio dintre inspectorii vamali, dar și pasageri și vameși, în care acestora li se propunea și luau mită. Detalii – AICI.

La scurt timp, președintele Parlamentului Igor Grosu, tot el lider al partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate, a cerut demisia deputatei PAS Victoria Cazacu, după ce fiica acesteia ar fi fost implicată în scandalul de corupție de la Aeroport. Parlamentarul a anunțat, de asemenea, că PAS va întreprinde toate măsurile pentru excluderea deputatei din organele parlamentare și din fracțiune.

„Nu vom tolera astfel de cazuri”, a scris Igor Grosu pe rețelele de socializare. Detalii – AICI.

Într-un mesaj public, conducerea Serviciului Vamal a declarat toleranță zero corupției din vamă.

„Persoanele care urmăresc un alt interes, în detrimentul celui public, exercitat în mod onest și conform legii, nu-și au locul în autoritatea vamală, iar în acest sens, vor fi depuse eforturi suplimentare și va fi intensificată conlucrarea cu instituțiile de resort, în scopul identificării și contracarării situațiilor de corupție din cadrul Serviciului Vamal”, a anunțat instituția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: