Fiica unei deputate PAS, vizată într-o schemă de corupție la Aeroport. Grosu îi cere să-și depună mandatul: „Nu vom tolera”
Full Article 2 minutes read

Fiica unei deputate PAS, vizată într-o schemă de corupție la Aeroport. Grosu îi cere să-și depună mandatul: „Nu vom tolera”

Președintele Parlamentului Igor Grosu, tot el lider al partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate, cere demisia deputatei PAS Victoria Cazacu, după ce fiica acesteia ar fi fost implicată în scandalul de corupție de la Aeroportul Internațional Chișinău. Parlamentarul a anunțat, de asemenea, că PAS va întreprinde toate măsurile pentru excluderea deputatei din organele parlamentare și din fracțiune.

„Azi CNA a informat despre percheziții la Aeroport într-un dosar de corupție și luare de mită care vizează fiica unei deputate din Parlament. Chiar dacă această persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii de judecată, asemenea cazuri umbresc și subminează lupta noastră împotriva corupției.

Depunerea mandatului de către deputata Victoria Cazacu este necesară în asemenea circumstanțe. De asemenea, fracțiunea parlamentară a PAS va întreprinde toate măsurile pentru excluderea deputatei din organele parlamentare și din fracțiune. Corupția este o amenințare gravă la adresa țării noastre și nu vom tolera asemenea cazuri”, a scris Igor Grosu pe rețelele de socializare.

Precizăm că CNA cercetează 7 inspectori vamali și persoane fizice pentru acțiuni de corupție. După ce a descins în dimineața zilei pe 16 adrese, CNA a anunțat că 3 inspectori vamali au fost reținuți pentru 72 de ore, iar alți 4 – sunt cercetați în stare de libertate. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri în/din Republica Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Detalii – AICI. Mai târziu, Centrul a făcut publice interceptări audio dintre inspectorii vamali, dar și pasageri și vameși, în care acestora li se propunea și luau mită. Detalii – AICI.

Într-un mesaj public, conducerea Serviciului Vamal a declarat toleranță zero corupției din vamă.

„Persoanele care urmăresc un alt interes, în detrimentul celui public, exercitat în mod onest și conform legii, nu-și au locul în autoritatea vamală, iar în acest sens, vor fi depuse eforturi suplimentare și va fi intensificată conlucrarea cu instituțiile de resort, în scopul identificării și contracarării situațiilor de corupție din cadrul Serviciului Vamal”, anunță instituția.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: