Corupția de la sediile Fiscului din nordul țării: ofițerii CNA au ridicat 1,5 mln de lei și au reținut o persoană
Full Article 2 minutes read

Corupția de la sediile Fiscului din nordul țării: ofițerii CNA au ridicat 1,5 mln de lei și au reținut o persoană

Noi detalii despre perchezițiile desfășurate astăzi de Centrul Național Anticorupție (CNA) la sediile oficiilor teritoriale ale Serviciului Fiscal de Stat de la Bălți, Soroca, Florești, Șoldănești și Fălești, în dosare pentru corupție. Ofițerii CNA au ridicat de la mai mulți funcționari publici 1,5 milioane de lei și documente relevante cauzei penale. În prezent, cinci persoane au statut de bănuit, iar una dintre ele a fost reținută. 

Potrivit unui comunicat publicat de CNA, începând cu anul 2023 și până în prezent, angajații Direcțiilor Deservire Fiscală (DDF) Șoldănești, Fălești, Bălți, Soroca și Florești ale Serviciului Fiscal de Stat ar fi pretins și au primit mijloace bănești de la diverși contribuabili, pentru tăinuirea încălcărilor fiscale, inclusiv acceptarea restituirii de TVA contrar normelor prestabilite, mărimea mitei constituind 10 % din suma returnată.

În cadrul investigațiilor, au fost constatate mai multe acțiuni de împărțire a mitei între angajații fiscali, dar și acceptarea mijloacelor financiare de către unii reprezentanți ai conducerii direcțiilor menționate pentru evaluarea pozitivă a angajaților din subordine în scopul obținerii procentului salarial ridicat.

Astfel, după ce ofițerii CNA au efectuat astăzi 36 de percheziții la domiciliile, mijloacele de transport și birourile de serviciu ale funcționarilor publici, au fost ridicate obiecte și documente relevante cauzei penale, inclusiv mijloace financiare în sumă totală de 1 500 000 de lei. La moment, cinci persoane au calitatea de bănuit, una dintre care a fost reținută pentru 72 de ore.

Mai multe autodenunțuri au fost depuse în dimineața zilei de 04.06.2024 privind coruperea funcționarilor fiscali, inclusiv și pe unii funcționari de conducere”, a precizat CNA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: