Corupție pedepsită aspru. Trei ani de închisoare după ce a luat bani pentru a „interveni” la obținerea permiselor auto
Full Article 2 minutes read

Corupție pedepsită aspru. Trei ani de închisoare după ce a luat bani pentru a „interveni” la obținerea permiselor auto

Un bărbat a fost condamnat la 3 ani de închisoare, după ce a promis mai multor persoane permise de conducere contra bani. El a cerut și primit între 250 și 1500 de euro de la patru bărbați pentru a le „facilita susținerea probelor teoretice și practice”. Precizările au fost făcute de Procuratura Anticorupție. Sentința nu este definitivă. 

Procuratura Anticorupție a anunțat, pe 23 septembrie, că Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat sentința de condamnare a unui bărbat – acuzat de săvârșirea a 4 episoade ale infracțiunii de trafic de influență.

„Inculpatul, în perioada anilor 2018-2020, a pretins că deține influență asupra unor persoane publice din cadrul Agenției Servicii Publice și că poate facilita susținerea probelor teoretice și practice pentru obținerea permisului de conducere categoriile „B” și „C”. Sub acest pretext, el a solicitat și primit sume cuprinse între 250 și 1500 de euro de la patru bărbați, în schimbul promisiunii de a interveni în favoarea lor, însă, în ciuda promisiunilor făcute, aceștia nu au obținut permisele de conducere”, au comunicat reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Inculpatul nu și-a recunoscut vinovăția.

Totuși, instanța l-a recunoscut vinovat de comiterea traficului de influență (4 episoade). I-a fost stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe termen de 3 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Sentința poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: